Huuropbouw

Waaruit bestaat de huurprijs?

Huurprijs en servicekosten

Wat wij u in rekening brengen voor het huren van uw woning bestaat uit twee delen:

  • De netto huur (ook wel kale huur genoemd): dit is het bedrag dat u betaalt voor het gebruik van de woonruimte. Daarbij horen voorzieningen als de berging en de Cv-installatie.
  • De servicekosten: deze kosten betaalt u voor diensten waar u samen met andere huurders gebruik van maakt, zoals stroomverbruik, verwarmingskosten of waterverbruik voor algemene ruimtes; liftonderhoud; schoonmaakkosten; tuinonderhoud.

U vindt de specificatie van uw eigen huurprijs in uw huurcontract en in de jaarlijkse brief over de huuraanpassing op 1 juli.

Huurprijs bepaling

In Nederland bepaalt een puntensysteem de maximale huurprijs, het zogenaamde woningwaarderingsstelsel. Hoe beter de kwaliteit van uw woning, hoe hoger het aantal punten. Huurwoningen krijgen punten voor allerlei onderdelen en voorzieningen in de woning, zoals oppervlakte en het aantal kamers. Ook de WOZ-waarde en het energielabel tellen mee.

Wilt u weten of uw huurprijs redelijk is? Lees het op de website van Rijksoverheid en de Huurcommissie.

Huurverhoging

Ieder jaar passen wij op 1 juli de huurprijzen aan. Onze huurders ontvangen altijd voor 1 mei een brief van ons met de nieuwe huurprijs. In deze brief staat alle informatie die voor u belangrijk is om te weten.

Huurovereenkomst

Gaat u een woning van ons huren? Dan stellen wij een huurovereenkomst op en deze wordt door u ondertekent. In de huurovereenkomst staan de belangrijkste afspraken. U ontvangt van ons een kopie van uw huurovereenkomst. Bij de huurovereenkomst horen Algemene Huurvoorwaarden. Hierin staan de rechten en plichten van de huurder en de woonstichting. Bij het tekenen ontvangt u van ons de algemene huurvoorwaarden. In de huurovereenkomst staat onder andere vermeld:

  • Naam van de huurder(s)
  • Ingangsdatum huur
  • Huurprijs
  • Servicekosten
  • Moment van huurbetaling
Huuropbouw Huuropbouw